taylor maxwell
Back to news

loughborough college

December 2014

The new build £15m entrance building for the performing and visual arts centre at Loughborough College has transformed the public gateway to the college through 180° and now faces the town centre.

Ben Harris of Willmott Dixon said: "This ambitious campus makeover has quite literally turned Loughborough College around. This highly visible public façade makes a clear statement about Loughborough College; modern, forward looking and confident."

The new building known as the Hub, houses a restaurant alongside a visual and performance academy with professional facilities including industry standard music studios, a 250 seat theatre, textile rooms, photography studios and dark rooms.

The students, staff and visitors are now greeted with views of a curved brick cladding façade with 15 different colours of the CORIUM brick cladding system utilised. The system was selected by the architect at IBI Group UK, to replicate the spines of thousands of books within the internal of the first floor library. The architect chose the CORIUM system to instil a level of confidence that the delivered elevation would be crisp, precise and offer a high quality finish. This was achieved by IBI Group UK specifying the CORIUM system in stack bond, with the whole brick façade changing in colour as the sun passes each day.

To create this image successfully, every detail of the build had to strike exactly the right tone, which meant meticulous planning from the very earliest stages of the project.

share
^
Loading...