taylor maxwell
Back to news

hagley retirement village

September 2017

Hagley Retirement Village, Birmingham

Client McCarthy & Stone
Product(s) Decorative Boarding
Quantity 911m²

Sanderson Court is one of five village communities across the City of Birmingham that provide independence and social opportunities for the over 60’s. The development of 44 one, two and three-bedroom Retirement Living apartments, includes a host of social and leisure facilities all set within the landscaped gardens of a private, gated development.

The retirement village, named after Sanderson Miller – the designer and architect of the cherished local landmark, Hagley Hall - includes an on-site restaurant, guest suite and laundry facilities, and is built on the former Hagley Middle School site on Park Road.

The design of the McCarthy & Stone scheme was a bold attempt to emulate the critically acclaimed ‘Tree House' community school project in Zaltbommel, The Netherlands. McCarthy & Stone’s design team were impressed by the striking aesthetic achieved on the Tree House scheme, and sought to emulate this by using a similar combination of 4 different colours, installed in strips of varying height and length, to create a superb, eye-catching façade.

The decorative boarding solution, provided by Taylor Maxwell, offers a wood pattern design that creates a natural and realistic visual to the project. The board material is organic, has a varied colour tonality and is entirely suitable for external use. Furthermore, the solution is a highly durable material that requires very little maintenance and has considerable longevity, retaining all its inherent qualities.

Click here to find out more about decorative boarding.

share
^
Loading...